[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iWLnvOpWKAQ?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga ha presentat aquest divendres el Ciri Pasqual que enguany ha decorat l’artesà espluguí Josep Maillo. Enguany, per primera vegada a l’Espluga,  s’ha dedicat un acte públic a aquest element liturgic de la Setmana Santa que s’ha celebrat al voltant de dos quarts de vuit del vespre a l’Església Vella.

La presentació ha comptat amb les intervencions del mossèn de l’Espluga, Marcus Vinicius Teixeira, i l’elaborador dels detalls del ciri per segon any consecutiu, Josep Maillo. L’artista espluguí, il·lusionat per l’encàrrec, ha exposat que ha volgut decorar-lo la silueta de l’Església Vella i diversos elements representatius de la passió cristiana. Mn. Marcus Vinicius ha remarcat que “el Ciri Pasqual és el símbol més important pels cristians” i, per això, van optar per presentar-lo públicament.

ÀUDIO: El rector de la Parròquia explica els motius de presentar públicament el ciri

El vespre ha continuat amb la conferència Quaresmal a càrrec de sor Consuelo Ferrús March, missionera claretiana, també a l’Església Vella. Un dels primers actes de la Setmana Santa també serà el Via Crucis que es farà aquest dissabte 24 de març a les 8 del vespre des de la Creu de la carretera de Poblet fins al Monestir de Santa Maria de Poblet.