Les concentracions per reclamar l’alliberament dels polítics catalans empresonats s’han repetit aquest divendres a la Conca de Barberà després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, dictés presó incondicional, incomunicada i sense fiança per Turull, Rull, Bassa, Romeva i Forcadell acusats d’un delicte de rebel·lió i malversació de fons públics.

Les protestes van tenir lloc a les 8 del vespre davant dels ajuntaments de la comarca on s’ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis i Comarques. A l’Espluga de Francolí la concentració ha vingut acompanyada d’una cassolada de 5 minuts i crits de “llibertat”. La protesta va acabar amb el cant dels Segadors.

La mobilització més massiva a la demarcació va ser a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona on centenars de persones, unes 4.000, han protestat davant de la subdelegació del govern espanyol. L’acte va comptar amb parlaments de representants de les entitats independentistes i una asseguda popular. D’altra banda, desenes de persones van tallar l’A-7 a Tarragona en ambdós sentits, en aquest punt es van viure moments de tensió entre els manifestants i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra quan les forces policials van desallotjar la via. Una noia menor d’edat va resultar ferida pels cops de porra dels agents.