[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s4K8odKpwek?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

La taca negra del Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català de l’Espluga de Francolí ha arribat aquest dijous fins a Tarragona. El Vi fa Sang, que se celebrarà del 6 al 8 d’abril, s’ha donat a conèixer al públic de la demarcació amb la presentació del recull de relats criminals Assassins del Camp que implica 15 escriptors i escriptores del Camp de Tarragona.

Amb els vins de la DO Conca de Barberà i la presentació del llibre d’autors del territori, El Vi fa Sang ha apropat la seva essència a Tarragona, on s’ha reivindicat com la cita de referència al territori pels escriptors i lectors de la novel·la negra i criminal. «El Vi fa Sang de l’Espluga és el nostre festival de referència», va remarcar l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta. L’ara comissària del festival, juntament amb l’escriptor espluguí Salvador Balcells, va recordar que el certamen de l’Espluga és l’única cita existent del gènere criminal al Camp de Tarragona i que, després de tres edicions, ha esdevingut un punt de trobada d’escriptors, editors i lectors.

De la mà dels dos comissaris i de l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, es van donar a conèixer les principals apostes de la quarta edició en un acte públic a l’antic Ajuntament de Tarragona. L’alcalde del municipi va destacar que la proposta ha anat agafant forma amb els anys i ara compta amb la vinculació d’empreses i botigues del municipi. Rovira va fer pública la voluntat de l’equip de govern de continuar apostant per l’esdeveniment literari.

En aquesta quarta edició, la proposta fa un pas endavant agafant una dimensió territorial més àmplia. D’una banda, amb la vinculació dels escriptors del Camp de Tarragona, com per exemple amb la presentació del nou llibre Assassins del Camp, o reforçant el lligam amb la Universitat Rovira i Virgili. Aquest 2018, estudiants universitaris seran els guies de la Ruta de l’Escanyapobres, l’itinerari que ressegueix les localitzacions de la novel·la de Narcís Oller, ja que els joves estan desenvolupant un projecte al voltant del festival de la Conca  de Barberà.

Quinze d’escriptors tarragonins publiquen Assassins del Camp

Aquest dijous, com a acte previ d’El Vi fa Sang, es va presentar el recull de relats criminals d’escriptors del Camp de Tarragona de la mà de Margarida Aritzeta, coordinadora del treball; de l’editor, Marc Moreno, i la participació de la majoria d’autors dels relats. Sota el títol Assassins del Camp hi trobem els treballs de Maria Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Salvador Balcells, Àngel Octavi Brunet, Joan Cavallé, Jordi Folk, Ferran Gerhard, Jordi Ledesma, Tecla Martorell, Lurdes Malgrat, Rosa Pagès, Moises Peñalver, Jordi Tiñena, Francesc Valls Calçada, Olga Xirinacs i Xulio Ricardo Trigo, aquest darrer amb la fotografia de la portada.

La quarta edició d’El Vi fa Sang centralitzarà la major part dels actes al Museu de la Vida Rural de l’Espluga i congregarà 35 escriptors novells i reconeguts del gènere criminal amb presentacions de llibres, taules rodones, combats de boxa literaris i activitats gastronòmiques, tot plegat abans de la diada de Sant Jordi.