El Monestir de Poblet ofereix aquest dissabte una nova visita temàtica que, en aquest cas, se centrarà en els sistemes i la política d’eficiència energètica que el monestir cistercenc està aplicant des del 2007.

Per primera vegada, s’explicarà quines accions i iniciatives es desenvolupen per tal de fer més sostenible ambientalment el conjunt arquitectònic. La ruta començarà al Palau de l’Abat on, a partir de diverses diapositives, s’explicaran els sistemes energètics del monestir i les intervencions que s’han executat en els darrers anys. Per exemple, amb les projeccions es podran veure alguns dels canvis dels espais de la clausura. D’altra banda, també es podran veure  les mesures en l’hort del monestir, el Claustre i espais com la cafeteria o la botiga. La visita serà en català i té un preu de 10 euros i està prevista per grups d’un mínim de 15 persones, les reserves es poden fer al Centre de Recepció de Visitants de Poblet.

La proposta d’aquest dissabte va en sintonia amb la resta de visites temàtiques que el Monestir de Poblet ha efectuat en aquest darrer any amb l’objectiu d’oferir una altra perspectiva del conjunt monàstic i tractar temes més específics. Anteriorment, s’ha fet una visita sobre el Retaule de Poblet, les Tombes Reials i una proposta familiar.