La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga presentarà públicament aquest divendres, per primera vegada, el Ciri Pasqual que enguany ha decorat l’artesà espluguí, Josep Maillo.

L’acte públic se celebrarà a dos quarts de 8 del vespre a l’Església Vella del municipi amb la participació del mossèn de l’Espluga, Marcus Vinícius Teixeira, i Josep Maillo.  L’artista espluguí ja va elaborar el Ciri Pasqual de l’any passat i aquesta vegada ha volgut decorar-lo amb la silueta de l’Església Vella de l’Espluga i diversos elements representatius de la passió cristiana. El fet de presentar públicament aquest element litúrgic es deu a la voluntat de celebrar un acte obert, sense ofici solemne, dirigit a la població en general.

ÀUDIO: Josep Maillo explica quins elements ha introduït a la decoració del ciri

A més a més, l’acte continuarà amb la conferència Quaresmal a càrrec de sor Consuelo Ferrús March, missionera claretiana, també a l’Església Vella. Un dels primers actes de la Setmana Santa també serà el Via Crucis que es farà aquest dissabte 24 de març a les 8 del vespre des de la Creu de la carretera de Poblet fins al Monestir de Santa Maria de Poblet.

ÀUDIO: Mn. Marcus Vinícius destaca la importància del Ciri Pasqual