[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PJ0ik0mb9g0?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]
L’acte de lliurament dels Premis Baldiri Reixac d’aquest 2018 no se celebrarà a l’Espluga de Francolí. L’entrega dels reconeixements que atorga la Fundació Carulla es concentrarà a Barcelona per commemorar els 40 anys dels premis i convertir-lo en un acte reivindicatiu del model lingüístic de l’escola catalana.

L’acte d’entrega dels premis als alumnes, que històricament ha acollit el Casal de l’Espluga, enguany se celebrarà al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, el 3 de juny. D’aquesta manera, els estudiants rebran els reconeixements en el mateix acte que les escoles i els docents.

Reivindicació de l’escola catalana

La Fundació Carulla ha apostat per aquest format unificat per potenciar l’acte amb motiu del 40è aniversari. Els organitzadors també han assegurat que, tenint en compte el context polític actual i el debat al voltant del model de l’escola catalana, pretenen congregar el màxim nombre possible de persones vinculades als Premis Baldiri Reixac com a homenatge al sistema educatiu. Tot i això, la Fundació manté que la decisió és puntual i preveuen que en futures ocasions puguin donar continuïtat al vincle amb l’Espluga.

ÀUDIO: Samuel Rodríguez, responsable de comunicació de la Fundació Carulla

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha expressat que els sap greu que aquest any l’Espluga no rebi l’acte dels Baldiri Reixac, però assegura que entenen les raons per les quals se celebra a Barcelona. L’alcalde ha remarcat que, en aquests 40 anys, els Premis Baldiri Reixac han servit per promocionar el municipi, ja que cada any més de mig miler de persones hi han assistit per recollir un dels premis.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga valora el canvi d’ubicació d’aquest 2018