(Foto d’arxiu EFMR: Diumenge de Rams a l’Espluga de Francolí – 2014)

El Grup Cultural de la Dona de Solivella ha programat per aquest dissabte a la tarda un taller sobre l’artesania de la palma. Aprofitant la proximitat de Diumenge de Rams i que cada vegada són menys els tallers que elaboren manualment les palmes i els palmons, l’associació de dones ha impulsat aquesta iniciativa per evitar que es perdi la tradició.

Ramona Montseny, néta de l’última artesana de la palma del municipi, serà l’encarregada d’explicar quins són els passos i quines habilitats ha de tenir una persona que es dediqui a aquesta feina manual. La paciència i l’habilitat amb les mans són aspectes bàsics per trenar correctament les fulles de la palmera.

Aquest dissabte la proposta es farà per primera vegada, però Solivella ja es prepara per repetir-ho any rere any, per tal de conservar la tradició de l’artesania de les palmes i els palmons.

Aquest dissabte a les 12 del migdia, les dones del Grup Cultural de Solivella seran protagonistes del programa Inquiets de l’EFMR.