La plaça Major de Montblanc va ser l’escenari aquest divendres 16 de març d’un acte multitudinari de rebuig als presos polítics. Especialment, es van recordar els 5 mesos que fa que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan tancats a la presó de Soto del Real. Ha estat una de les concentracions més rellevants dels darrers mesos, amb centenars de persones.

L’acte va comptar ahir amb l’assistència de personalitat destacades, com ara la de l’exconseller Josep Rull i la del vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro. També hi va participar el diputat d’ERC, l’esplugí Ferran Civit i el diputat de Junts per Catalunya Eusebi Campdepadrós. Tots ells van reivindicar la necessitat de lluitar per la república de Catalunya i van rebutjar la presó preventiva dels Jordis, així com de Junqueras i Forn.

L’exconseller Josep Rull va fer un dels discursos més contundents, assegurant que «jo sóc membre del govern legítim de Catalunya presidit per Carles Puigdemont, perquè en aquest país qui escull el president de Catalunya és el poble. I és per això que els quatre companys són a la presó, per defensar la llibertat i la democràcia». Agustí Alcoberro, de l’ANC, va recordar que «fer actes com aquest són molt importants, aquest escalf els arriba a la presó i els ajuda a aixecar la moral».

ÀUDIO: L’exconseller Josep Rull en la concentració d’aquest divendres

ÀUDIO: El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, valora les mobilitzacions

Primer Sopar Groc a la Conca amb polítics destacats

Tots ells, acompanyats de l’alcalde de Montblanc, l’Espluga i altres municipis de la comarca, així com diversos regidors, van participar després al Sopar Groc al restaurant el Molí del Mallol, amb la participació d’unes 250 persones, que van omplir la sala gran del restaurant, en solidaritat amb el presos polítics.

El sopar, organitzat per l’ANC de la Conca de Barberà, va reunir 5.370 euros, als quals també s’hi van sumar la venda dels llaços grocs.  La recaptació es destinarà a la Caixa de Solidaritat i a l’Associació Catalana pels Drets Civils. En l’acte també hi van haver parlaments polítics  de Josep Rull i Agustí Alcoberro. En format audiovisual, també es van poder escoltar els exconsellers que es troben fora de l’Estat, Carles Puigdemont i també Anna Gabriel.