El projecte de l’Ajuntament de Montblanc per a la de millora de la llera del riu Francolí continua en marxa i aquestes setmanes s’ha desbrossat l’entorn i, segons apunta TAC12, ja s’han plantat fins a 150 arbres de ribera. 

Els treballs els està executant el centre especial de treball d’Aprodisca gràcies a un conveni entre l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona i Caixabank que ja té 6 anys de vida. Pel que fa a la neteja de la llera del riu, una de les tasques més rellevants és l‘eliminació de la canya invasora, per tal de poder recuperar el bosc de ribera, típic dels rius mediterranis.

Assegurar el bon estat de conservació del riu i restaurar l’essència dels rius mediterranis són els objectius del projecte del consistori montblanquí. A més a més, també està sent útil per a la neteja dels residus que la gent aboca al riu. Des de l’inici del projecte ja s’han recuperat sis quilòmetres de camins que uneixen la Font de la Ceba amb la Sallida