El programa de Televisió Espanyola, “España Directo”, ha dedicat aquest dimecres un espai sobre els atractius turístics i culturals de l’Espluga de Francolí. 

El programa de connexions en directe va donar protagonisme al municipi de la Conca de Barberà al voltant de les 8 del vespre. En concret, “España Directo” va oferir un espai de 6 minuts que va començar amb un reportatge enregistrat al llarg de tota la jornada en diversos punts emblemàtics de l’Espluga.

VÍDEO | El programa connecta amb l’Espluga de Francolí a partir del minut 34

L’audiovisual va començar explicant el naixement del Riu Francolí, entrant a la Cova de la Font Major, i va continuar  descobrint el passat de la producció d’aiguardent a la Fassina Balanyà. La mirada enrere també es va fer amb les ulleres de realitat virtual de la Ruta Templera i Hospitalera des de la plaça de l’antic castell. L’equip del programa també va conèixer la tradició de la forja a Cal Biel i va connectar en directe amb la fàbrica d’Especialitats Cobo per ensenyar el procés d’elaboració dels carquinyolis, el dolç típic de l’Espluga.

El programa “España Directo” es pot veure a tot l’Estat espanyol de dilluns a divendres de 19.20 fins a les 20.30 del vespre. El format va aparèixer per primera vegada a la Televisió Espanyola l’any 2005 i s’ha emès en tres etapes interrompudes.