L’aplicació per mòbil “IMAGEEN, Reliving History” descobreix el passat medieval de l’Espluga de Francolí amb l’ús de la realitat virtual. El servei és gratuït i es va activar arran de la inauguració de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga.

L’aplicatiu permet veure diversos punts del municipi tal com eren al segle XIV i ofereix una visita virtual amb les recreacions i explicacions històriques. La mateixa empresa, Digivisión, va ser la que va desenvolupar els continguts audiovisuals i virtuals de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga i, de fet, la visualització d’alguns punts amb realitat virtual és un dels serveis que s’hi ofereix. A diferència de l’aplicació gratuïta, les recreacions de la Ruta Templera es poden veure en tres dimensions gràcies a les ulleres i l’ús d’una tecnologia més avançada. D’altra banda, la proposta turística de l’Espluga també inclou diversos espais de museu amb hologrames i audiovisuals.

Per aquest motiu, el regidor de Turisme de l’Espluga, Jordi Torre, considera que aquesta aplicació de forma gratuïta no trepitja l’oferta de la Ruta Templera i Hospitalera, sinó que pot ser un reclam perquè només representa un tast de les recreacions històriques. A més a més, Torre ha explicat que un dels motius pel qual el consistori va acceptar que es publiqués la versió espluguina lliurement és que el servei també s’ofereix a Tarragona, on els visitants poden descobrir la Tàrraco Romana a través del mòbil i, per tant, els turistes que visiten la capital de la demarcació també poden accedir a la mostra de l’Espluga.

ENTREVISTA  a Jordi Torre, regidor de Turisme de l’Espluga

Mitjançant l’aplicació, disponible per Android i IOS, es pot veure com eren en l’època medieval la plaça de l’antic Castell de l’Espluga, el carrer de les Parres al Capuig, el Racó de l’Einstein al carrer de la Font, la plaça de l’Església i l’hort del Museu de la Vida Rural.