L’Àguila de Montblanc ja ha ballat al compàs de la seva pròpia música. Ideada per Sergi Masalias, graller i alumne de l’aula de sons, juntament amb el percussionista Marc Vall, la creació es va poder escoltar, per primera vegada, aquest dissabte a la tarda en el marc de la trobada de les Aules de Sons que ha acollit la capital de la Conca.

L’element del bestiari montblanquí, al costat dels grallers del municipi, van estrenar a la plaça Major la nova composició. La peça està pensada per ser interpretada a tres veus de gralles, una caixa i un timbal. En declaracions a TAC12, els compositors va explicar que es van inspirar en la vila ducal a l’hora d’elaborar la nova música, per exemple introduint sons que recorden un pas militar medieval i una altra part ambientada en la música popular catalana. 

A més a més de l’estrena, també es va celebrar una cercavila pels carrers de la vila amb la participació del drac, l’àguila i l’aligot de Montblanc. Tot plegat arran de la trobada de les Aules de Sons de Catalunya que va rebre la capital de  la comarca aquest dissabte amb tallers d’aprenentatge dels instruments i la música caracter tradicional, entre d’altres propostes.