El montblanquí Ivan Besora és, des d’aquest cap de setmana, nou president d’Adifolk, l’associació per a la difusió del folklore de Catalunya. Besora va ser escollit aquest dissabte, durant l’assemblea general de l’entitat, agafant el relleu de Jordi Gómez, que fins ara havia presidit l’entitat.

Besora encapçala un equip de deu persones que dirigiran l’entitat durant els propers quatre anys, fins al 2022. D’aquesta manera, el nou equip continuarà amb la tasca de l’entitat de difondre la cultura catalana arreu del món, com ha fet durant els seus 46 anys d’història.

Ivan Besora ha estat sempre vinculat al món de la cultura popular, des de fa 25 anys formant part de l’àmbit geganter, com a component dels Amics dels Gegants de Montblanc i també havent estat president de l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya durant els anys 2004/2008.

Adifolk és l’entitat encarregada, entre d’altres, d’organitzar la diada d’Adifolk a Perpinyà, les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya o l’Aplec Internacional, que enguany tindrà lloc a Washington i també a Manresa, que enguany és Capital de la Cultura Catalana.