La Conca de Barberà ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb dues concentracions a Montblanc aquest matí de dijous per reivindicar la igualtat de gèneres i visibilitzar la dona en la societat.

La primera de les concentracions s’ha celebrat davant de l’Ajuntament de Montblanc a la Plaça Major on la regidora Ariadna Ferrer ha  llegit un manifest. La primera línia de persones davant de la casa de la vila ha estat formada per les treballadores del consistori montblanquí que han participat en l’aturada per reivindicar els drets de les dones.

La concentració s’ha repetit a les 12 del migdia. En aquest cas, per primera vegada, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha fet una lectura pública del manifest de la campanya “Veus que no veus”. L’acte, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell, ha comptat amb la participació de desenes de persones. El conseller comarcal de Benestar Social, Magí Trullols, ha donat la benvinguda i la responsable del SIAD, Marta Ollé, ha estat l’encarregada de llegir el manifest.

ÀUDIO: Marta Ollé valora la lectura pública del manifest 

“Ha sigut un petit granet de sorra perquè la gent es conscienciï i se sensibilitzi una mica més per continuar aquesta lluita i no donar-la per fet”, ha expressat Marta Ollé referint-se als motius de l’acte d’aquest dijous. Ollé considera que a la comarca no s’ha pogut notar gaira diferència respecte altres anys, com sí que pot haver passat en les ciutats, ja que els actes del SIAD han estat repartits al llarg de la setmana, però espera que el 8-M d’enguany pugui marcar un abans i un després.

Pel que fa a la Vaga Internacional d’aquest dijous, des del Consell Comarcal no coneixen quin ha estat el seguiment. Les mobilitzacions d’aquest Dia Internacional de la Dona segueixen aquesta tarda a Tarragona amb una concentració que començarà a les 7 de la tarda a la plaça Imperial Tàrraco.

ÀUDIO: Marta Ollé fa la comparativa de la jornada d’aquest 2018 amb la dels anys anteriors