Les voluntàries de l’Espluga Audiovisual seran aquest dijous les encarregades de produir els espais habituals de la programació de l’EFMR. Aquesta és la iniciativa que l’emissora municipal de l’Espluga de Francolí i l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local han impulsat per commemorar el Dia Internacional de la Dona que se celebra aquest 8 de març.

D’aquesta manera, amb la implicació de 7 col·laboradores, els programes propis de l’emissora de la jornada estaran fets per dones amb l’objectiu de reivindicar la igualtat de gèneres i visibilitzar el paper de la dona. La jornada començarà amb l’Agenda Cultural locutada per Anna Garcia i Magda Buldó després de les Notícies en Xarxa de les 8 del matí. L’encarregada de l’Informatiu Diari serà Julia Moyà que farà el repàs a l’actualitat local a les 11 h, 15 h i 19 h. Com és habitual, al punt de les 12 del migdia es podrà escoltar el programa Entre vins i fogons amb Patricia Valencia.

La programació de la tarda comptarà amb l’emissió del programa musical Ara i sempre a les 20 h que aquest dijous estarà presentat per Erminia Martí amb una selecció de peces musicals que també permetin reivindicar el paper de la dona. Al punt de les 21 h, Laura Poblet resumirà la jornada en només 60 segons i, com és habitual, Jill Haywood narrarà un nou conte infantil en anglès. Finalment, la Veu Pública de l’Espluga de Francolí estarà feta per Mireia Gordillo.

L’equip de l’Espluga Audiovisual està format per 52 persones, 20 d’aquestes són dones i representen 38,46% dels socis. La junta de l’entitat està formada per 5 dones i 7 homes. Tot i això, històricament tots els directors de l’emissora municipal han estat homes.