Els Comités de Defensa de la República dels Pobles de la Conca, l’Espluga i la Baixa Segarra impulsen un acte a Sarral aquest divendres 9 de març per fer memòria de la jornada del referèndum de l’1 d’octubre.

La trobada començarà a dos quarts de 8 del vespre a la Sala recreativa de Sarral amb la projecció del documental El primer dia d’octubre produït per l’Agència UO i la Directa. L’audiovisual narra la jornada del referèndum d’autodeterminació amb testimonis a peu de carrer.

L’acte també servirà per recordar com es va viure l’1-O a la Conca de Barberà. Per això, diversos testimonis de la comarca explicaran les seves vivències, ho faran des de membres de les meses fins a persones que van defensar els centres de votacions o hi van organitzar activitats. La proposta acabarà amb un debat obert de reflexió sobre el moment actual i la construcció de la República.

L’organització ha escollit celebrar l’acte a Sarral perquè 12 persones van resultar ferides l’1 d’octubre com a conseqüència de l’actuació amb força de la Guàrdia Civil. Per aquest mateix motiu, el municipi de la Conca va celebrar el 3 d’octubre una mobilització històrica en contra de la violència policial.