El Ple de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, l’adhesió al Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Terrestre del Camp per tal que el municipi formi part de TAC12.

El Consell d’Administració del consorci televisiu ja va aprovar a principis de febrer la incorporació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i, des de llavors, els Plens Municipals dels ajuntaments que en formen part ho estan ratificant. L’acord permet incorporar els recursos humans i tècnics de l’EFMR per rebaixar el cost uns 5.000 euros i, finalment, serà de 25.000 euros anuals.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, espera que la incorporació del municipi a TAC12 sigui una oportunitat comunicativa i que, així, l’Espluga guanyi difusió al Camp de Tarragona. Per la seva part, Josep M. Vidal, regidor de SOM Espluga, va subscriure les paraules de Rovira i considera que l’ingrés al consorci televisiu podrà ser útil per projectar l’activitat espluguina.

ÀUDIO: David Rovira valora l’ingrés de l’Espluga a TAC12

ÀUDIO: Josep M. Vidal considera que amb TAC12 es podrà projectar l’activitat espluguina

Aquesta setmana ja s’ha fet visible l’entrada de l’Espluga a TAC12, per exemple, amb la cobertura informativa de la sessió del Ple Municipal o de la nevada d’aquest dimecres al municipi amb diverses connexions en directe.

L’Espluga FM Ràdio reforça els vincles amb La Xarxa de Comunicació Local

El consistori també va aprovar l’adhesió de l’EFMR als annexos 2, 4, 6 i 7 del protocol general de Serveis de la Xarxa d’Audiovisual Local. L’emissora ja formava part de La Xarxa però des de l’aturada del 2015 es va suspendre aquest tipus de vinculació amb l’empresa pública.

Això permetrà que l’EFMR pugui prestar serveis a La Xarxa, com per exemple cròniques, notícies i reportatges, i també podrà participar en programes coproduïts amb la resta d’emissores que en formen part, entre d’altres. D’aquesta manera, produccions de l’Espluga FM Ràdio es podran projectar a tot Catalunya mitjançant les emissores que formen part de La Xarxa.

ÀUDIO: David Rovira destaca l’adhesió a nous annexos de La Xarxa 

ÀUDIO: Josep M. Vidal repassa les possibilitats de l’EFMR amb el nou acord