La sisena edició del cicle de cantautors del territori, Al Caliu, ha arrancat aquest diumenge al Teatre Folch i Torres amb la música de la formació local Anatòlia i les guineus i el cantautor Dani Albero, en substitució de Susannes.

L’alcoverenc Dani Albero va debutar abans d’hora al cicle Al Caliu a causa de l’absència, per motius de salut, de Susannes. Albero va engegar el concert amb 30 minuts d’actuació acompanyat-se del piano elèctric o la guitarra acústica.

La banda espluguina Tòlia i les guineus va pujar a l’escenari del Teatre Folch i Torres per avançar algunes de les peces del seu nou àlbum “Un cabàs de cançons” que es publicarà aviat. Toni Sánchez (guitarra/veu/composicions), Alba Pallissé (violí/veus), Joana Cervelló (acordió/veus), Ramon Amigó (baix acústic) i Marc Sánchez (batería) van oferir una actuació de prop d’una hora de durada.

Tòlia i les guineus prepara un nou disc

El nou treball dels espluguins dedica les lletres al territori i a l’entorn rural amb títols com “Espluguins de terra endins”, “Conca”, “El riu” o “L’últim pagès”. Durant el concert també hi va temps per recordar el desaparegut cantautor espluguí Jordi Francolí, al qual Anatòlia i les guineus li van dedicar la cançó “Un trosset pel Jordi”.

La proposta d’Al Caliu era d’entrada lliure amb taquilla inversa per recollir aportacions voluntàries. El teatre del Casalet de l’Espluga va acollir prop d’una cinquantena de persones i el col·lectiu de cantautors ja prepara el concert d’aquest diumenge al Teatre Principal de Valls amb les actuacions del duet Mel i mató, Elena Volpini i Dani Alberó a partir de les 6 de la tarda.