(Foto: Ràdio Montblanc)

L’episodi de neu d’aquest dimarts a la Conca de Barberà persisteix i podria guanyar intensitat aquesta matinada. Per això, ja s’han pres mesures preventives, per exemple s’ha prohibit la circulació de camions de gran tonatge i des de les 4 de la tarda no poden circular per les carreteres.

A Montblanc els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han desviat els camions més pesants i els han fet estacionar a diversos aparcaments, entre ells el de davant de l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra o dalt de tot de l’avinguda Manel Ribé. D’altra banda, la circulació és complicada per a tots els vehicles al Coll de l’Illa i es requereix l’ús de cadenes per circular per aquest tram de la N-240. La neu també està agafant en les carreteres de les zones més elevades de la comarca, com per exemple la T-7005 entre Vilanova de Prades i Prades.

 

Qui també ha pres mesures davant la previsió de més nevades és el Departament d’Ensenyament que ha anul·lat el transport escolar de forma generalitzada a tot el territori. De fet, a la Conca de Barberà aquest dimarts s’ha avançat a les 2 del migdia. Pel que fa als centres educatius de la comarca, es desconeix quin servei podran oferir les escoles aquest dimecres. Segons ha pogut saber l’EFMR, els tres centres educatius de l’Espluga consensuaran la decisió a primera hora del matí, d’acord amb el pla de nevades.

Aquesta nit les nevades continuaran a la Conca de Barberà i podrien guanyar intensitat amb la baixada de les temperatures i l’augment de les precipitacions. La nevada d’aquest dimarts ha afectat tota la comarca, tot i que és a les zones més elevades on la neu ha pres terra i s’han registrat els gruixos més significatius, com per exemple 7 cm a Rojals. Entre els 400 i els 600 metres d’altitud, per ara, la neu només ha agafat a les zones verdes, a les teulades i sobre dels vehicles.

Previsió del Servei Meteorològic per al dimecres 28 de febrer

 

GALERIA D’IMATGES