L’episodi de neu a la Conca de Barberà ha començat de forma generalitzada aquest dimarts al voltant de les 12 del migdia, llavors de forma tímida.

El temporal ha guanyat intensitat a partir de les 2 del migdia quan la neu ha començat a prendre terra en les cotes més altes de la comarca. En municipis com l’Espluga de Francolí, a uns 400 metres d’altitud, la neu ja comença a agafar a les zones verdes i sobre dels vehicles estacionats.

De fet, alguns punts de les Muntanyes de Prades ja s’han llevat aquest dimarts enfarinats, com per exemple a Vilanova de Prades. Tot i això, la nevada està sent més notable des d’aquest migdia. Per això, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha avançat el transport escolar a les 14 h i uns 500 alumnes han tornat a casa abans d’hora per evitar possibles complicacions viàries. Els centres escolars de l’Espluga han anul·lat les classes d’aquesta tarda a causa de la nevada.

Les nevades podrien continuar en les pròximes hores. En alguns punts, es podrien allargar pràcticament fins dimecres, tot i que al matí la cota de neu anirà pujant i la pluja anirà guanyant terreny.

Els camioners, crítics amb les restriccions