Un equip d’alumnes de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc ha aconseguit superar la fase local de la Lliga de Debats de secundària a la Universitat Rovira i Virgili. De fet, en l’edició d’enguany hi van participar dos equips de l’institut, que van arribar tots dos a la final, i per tant es van haver de disputar la victòria entre ells.

La final es va celebrar el passat dissabte 24 de febrer a Tarragona i van debatre sota la pregunta ‘té límits l’humor?’. Un sorteig va determinar que l’equip format per Irene Rodríguez, Estela Ribé, Andrea Delpuy i Àlex Bautista hagués de posicionar-se a favor dels límits de l’humor, mentre que l’equip format per l’Iratxe González, l’Anna Arnanz, el Jordi Masalies, l’Anna Navarro i el Bernat Lleixà va posicionar-se en contra. El debat que van generar els dos equips del Martí l’Humà va resultar ser intens, autèntic i molt interessant. Finalment, i per només mig punt de diferència, es va imposar l’equip que s’havia posicionat en contra dels límits de l’humor.

La Lliga de Debats de Secundària està organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. Durant els mesos de febrer i març té lloc la fase local, en que cada universitat organitza la lliga per seleccionar els equips que competiran a la fase final. Així, l’equip guanyador de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc representarà a la Universitat Rovira i Virgili a la fase final, que tindrà lloc de l’11 al 13 d’abril a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.