L’onada de fred siberià que afectarà Catalunya aquesta setmana podria traduir-se en nevades febles a pràcticament tota la Conca de Barberà.

Les primeres precipitacions arribaran de forma feble aquest vespre de dilluns també amb l’entrada de l’aire fred i la cota de neu se situarà per sobre dels 400 metres d’altitud. Tot i això, baixarà durant la matinada i, encara que les precipitacions també disminuiran, no es descarten nevades a 0 metres d’altitud.

Els pronòstics indiquen que les nevades podrien ser més probables a partir de mig matí del dimarts. En municipis com Vallclara i Vilanova de Prades les primeres volves podrien caure a partir de les 9 del matí, mentre que a la resta de la comarca les nevades podrien començar al voltant de les 12 del migdia.

Preveient l’episodi de fred i neu, la Brigada Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha escampat sal a la calçada i voreres del municipi.