Montblanc acullirà el dissabte 3 de març la primera edició de Figània, una jornada de debat i reflexió feminista que en aquesta estrena es dedicarà al masclisme quotidià.

La proposta la impulsa l’Ateneu de la Conca de Barberà, l’Empelt, des de la seu grup de feminisme i se celebrarà abans del Dia Internacional de les Dones amb l’objectiu de fer difussió de la vaga feminista del 8 de març.

A més a més, la jornada neix amb l’objectiu de ser un punt de trobada anual de reflexió i debat sobre el paper de la dona i, mostra d’això, n’és la xerrada debat a càrrec d’Isa Garnika, de l’organització socialista d’Endavant i la Xarxa de Cures. Marta Civit, membre de l’Ateneu Empelt, ha explicat a l’EFMR que la voluntat del col·lectiu és que cada any la jornada estigui dedicada a una temàtica concreta.

ÀUDIO: Marta Civit explica els objectius de la jornada Figània

La jornada arrancarà amb el vermut a la plaça Major de Montblanc i es demana als assistents que hi assisteixin amb una peça de roba de color lila. Els pilars de dones de les Torraires de Montblanc serà una de les actuacions del matí, junt amb l’actuació de la colla mixta del Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí i la Batucada dels Diables de l’Espluga.

Els actes seguiran al Casal d’Entitats de Montblanc amb la fideuà popular i una sobretaula lúdica. A la tarda, a tres quarts de 6, es presentarà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. La jornada acabarà amb la xerrada debat «El Masclisme Quotidià».

Diverses entitats de la comarca participaran en la iniciativa, com per exemple les associacions de dones dels municipis de la Conca que se sumaran al dinar popular. Figània també comptarà amb la col·laboració de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga i Montblanc que decoraran els aparadors amb motius feministes. L’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca també donen suport a la proposta.