Un total de 5 entitats espluguines i un grup polític municipal van rebre aquest divendres les eines bàsiques de comunicació local a l’Espluga que s’obren amb el nou panorama multimèdia a la població. La jornada, organitzada per l’Espluga Audiovisual, era gratuïta i oberta a totes els entitats, empreses i partits polítics, però només hi va participar una petita representació.

La sessió formativa la va impartir a l’Aula de l’Antic Institut, el periodista de TAC12 Xavier Lozano, president de l’Espluga Audiovisual, junt amb el periodista i coordinador de l’Espluga FM Ràdio i l’Espluga Audiovisual, Gerard Bosch. També hi va participar una de les responsables de l’Agenda de la Conca de Barberà, Anna March, que juntament amb Magda Buldó s’ocupen d’aglutinar tots els actes i esdeveniments de la comarca.

Un dels objectius de la jornada era explicar a les entitats el funcionament d’aquesta eina que produeix l’Espluga Audiovisual i que es pot consultar als webs de l’Espluga FM Ràdio, l’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga Turisme. Es va crear fa uns anys en el marc de l’Emissora Municipal per facilitar la gestió i organització de les activitats a les institucions i entitats espluguines. Ara s’ha renovat completament i torna a estar plenament operativa.

Com utilitzar l’eina de la televisió

Si bé la societat civil espluguina està molt acostumada a la cobertura informativa de l’Espluga FM Ràdio, l’arribada de la televisió local a través de TAC12 implicarà un canvi de rutines i d’habilitats comunicatives que tots els organismes del municipi hauran d’assumir. Per això, a la sessió formativa es van donar les eines per accedir a la cobertura de la televisió a partir d’ara, just després de l’aprovació de l’ingrés de l’Espluga de Francolí al Consorci de la Televisió Digital Terrestre del Camp de Tarragona. També es van donar els consells bàsics per l’elaboració de convocatòries i notes de premsa, la celebració de rodes de premsa i presentacions, i el contacte i accés als mitjans de comunicació més influents del territori.

A la sessió formativa hi van participar La Cultural Jordi Francolí, l’Orquestra Simfònica i Cor Treu-li la Pols al teu Instrument, els Diables de l’Espluga, la Colla Gegantera, els Telotistes i el grup municipal de Som Espluga, a més de diferents col·laboradors de l’Espluga Audiovisual. Els organitzadors han lamentat la baixa assistència a la sessió formativa, sobretot d’entitats i col·lectius que no tenen tan a l’abast les eines de comunicació.

Sessió de formació en comunicació local per a entitats, empreses i grups polítics. (Foto: Josep Morató)
Sessió de formació en comunicació local per a entitats, empreses i grups polítics. (Foto: Josep Morató)