Més de 400 esportistes de 28 nacionalitats han omplert els carrers de Montblanc aquest divendres amb motiu de la cursa d’orientació nocturna del Mediterranean Open Championship. L’esdeveniment ha reunit a la capital de la Conca de Barberà uns 150 esportistes d’alt rendiment d’arreu d’Europa, una desena d’aquests campions del món.

Montblanc ha estat l’epicentre del Mediterranean Open Championship (MOC), una prova s’ha celebrat dins la quarta edició del Trofeu d’Orientació Vila Ducal de Montblanc inclosa a la XVI Copa Tarragona.

El Mediterranean Open Championship aterra a Catalunya

Aquest any, i per primer cop a la història, el MOC s’ha celebrat a Catalunya amb l’organització del Club Montsant. El MOC consta de quatre curses, dues es disputen a la ciutat de Tarragona , una Arbolí i una altra a Montblanc entre el 22 i 25 de febrer. La cursa de Montblanc ha sigut la única de les curses que s’ha realitzat en horari nocturn.

En concret, la Night Sprint Vila Ducal de Montblanc va consistir en una prova en format esprint (d’uns 15 minuts de durada i uns 4km de recorregut) que es va disputar a la nit on els orientadors havien de recorrer el centre històric de la vila i també per altres punts, com el Pont Vell o l’ermita de Sant Josep. Més de 400 esportistes d’alt rendiment de 28 nacionalitats difrents han recorregut els trams cronometrats per l’interior de Montblanc amb la dificultat de que la prova era nocturna i era obligatori utilitzar un frontal.

Una prova de nivell mundial 

En total, han participat en el MOC uns 150 esportistes d’alt rendiment d’arreu d’Europa. Ho han fet representant les seves seleccions absolutes. De fet, les seleccions aprofiten el MOC com a prova classificatòria per poder accedir al mundial del 2018. Paisos com Suècia, Finlàndia i Suïssa, que tenen els millors orientadors han participat, a la cita catalana. També hi ha sigut Daniel Hubmann, actual campió del món en la modalitat esprint.

ÀUDIO: Sebastià Ordoñez del Club Monstant destaca alguns dels participants

El trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc s’havia celebrat en tres ocasions, i després d’uns anys de descans, s’ha recuperat ara amb la quarta edició, i amb una prova d’una importància destacada. La cursa nocturna va començar a dos quarts de vuit del vespre i estava obert a la participació de tothom.

ÀUDIO: El vicepresident del Club Montsant constata la bona valoració dels corredors

GALERIA D’IMATGES