La construcció de la nova vorera de la plaça Montserrat Canals de l’Espluga ha acabat aquesta setmana després de pintar la senyalització horitzontal. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius previstos en els comptes municipals del 2016 i que es va votar a principis del 2017.

L’obra ha suposat la supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat Canals per facilitar el pas de persones amb problemes de mobilitat de l’avinguda Catalunya fins al Casal. Per això, s’ha construït una vorera al lateral de la plaça i també s’ha senyalitzat un pas de vianants des del final de la vorera fins al Casal. A més a més, també s’ha pintat la senyalització horitzontal dels aparcaments d’aquest espai per tal d’endreçar-los.

Una de les darreres accions que s’hi ha fet és la instal·lació de les cadenes just davant de les escales del Casal per evitar que els vehicles puguin fer la volta a la plaça o aparcar en aquest espai. El regidor de serveis municipals, Joan Amigó, ha assegurat que la mesura s’ha efectuat per millorar la seguretat dels vianants que hi transiten, una demanda, ha explicat, de molts usuaris del Casal i de l’Escola Municipal de Música.

La partida per als pressupostos participatius del 2016 era de 10.000 euros, però finalment s’hi han invertit prop de 18.000 euros. La proposta va obtenir 133 vots, en una crida que va comptar amb un 4,05% de participació ciutadana.