L’onzena edició de l’Enduro del Francolí donarà el tret de sortida del Campionat de Catalunya d’Enduro del 2018. La prova se celebrarà aquest diumenge a l’Espluga, tot i que ja des de dissabte el municipi rebrà uns 150 pilots.

El fet d’encetar la temporada propicia que enguany l’Enduro del Francolí compti amb pilots de més nivell, com per exemple els professionals Pol Tarrés, Xavi León i Sergi León. Els participants arribaran al municipi aquest dissabte per fer les verificacions tècniques i administratives, mentre que la prova començarà diumenge a les 9 del matí. 

Un any més, la cita organitzada pel Motoclub Francolí tindrà el centre neuràlgic de l’Enduro a la plaça Montserrat Canals, però els aficionats al motor podran gaudir de les dues especials cronometrades al camí de la Cometa i al MotoPark Francolí, la darrera enguany amb un traçat més ràpid i tècnic. En total, l’Enduro del Francolí tindrà un recorregut de 63 quilòmetres per volta i es dividirà en 10 categories: E-125 2 Temps, Enduro Elit, Fèmines, Junior Open, Junior Trofeu, Màster, Sènior B 2T, Sènior B 4T, Sènior C 2T i Sènior C 4T.

La celebració d’aquesta prova d’Enduro a l’Espluga de Francolí es traduirà amb la presència al municipi dels participants i els seus acompanyants, desenes d’aficionats i una seixantena de voluntaris que col·laboren amb l’esdeveniment. Per tot plegat, els organitzadors calculen que l’Enduro del Francolí pot tenir un impacte econòmic al municipi d’uns 50.000 euros.

ÀUDIO: Entrevista a Quim Morgades, president del Motoclub Francolí