El Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha programat diverses activitats del 5 a l’11 de març per commemorar el Dia Mundial de la Dona que se celebra el 8 de març.

Sota el títol “Mou-te per la igualtat”, s’oferiran sessions gratuïtes de Zumba d’una hora. A l’Espluga de Francolí tindrà lloc el dilluns 5 de març a dos quarts de 4 de la tarda a la sala d’aeròbic del primer pis del Pavelló del Casal. També es farà al Casal d’entitats de Montblanc el dijous 8 a un quart de 6 de la tarda i a Santa Coloma el diumenge 11 a dos quarts d’11 del matí al Casal d’avis.

A les biblioteques dels tres principals municipis de la comarca s’hi podrà escoltar un conte per l’empoderament de la dona, “La princesa i el pirata” de Sílvia Palazon. La Biblioteca Comarcal Josep Conangla i Fontanilles a Montblanc acollirà la proposta el dimecres 7 a dos quarts de 6 de la tarda. A l’Espluga se celebrarà el divendres 9 a dos quarts de sis de la tarda a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i a Santa Coloma el dijous 11 a la Biblioteca Municipal a partir de dos quarts d’1 del migdia.

En paral·lel, el SIAD també ha iniciat el Recull de Microrelats per commemorar el Dia Mundial de la Dona. En el concurs s’hi poden presentar relats, contes o versos poètics amb un màxim de 420 caràcters, espais inclosos. El microrelat escollit es publicarà en el punt de llibre que publica el SIAD amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Un dels requisits és que en el text hi aparegui la paraula “dona”. Els relats s’hauran de presentar signats amb el nom de l’autor/a o per un pseudònim acompanyats, en un full a part, del nom real de l’escriptor/a, el municipi i un telèfon o correu de contacte. Els treballs es poden presentar a l’associació de dones del municipi, a l’ajuntament o directament al Consell Comarcal de la Conca de Barberà fins al 8 de març.