(Foto: Ajuntament de Montblanc)

Montblanc va estrenar, aquest dissabte, el seu primer parc d’esbarjo per a gossos. Es tracta d’un espai de 1.200 metres quadrats que l’Ajuntament ha habilitat perquè els gossos puguin córrer i jugar sense cap mena de perill.

La inauguració va ser aquest dissabte i va comptar amb desenes de montblanquins i montblanquines amb els seus gossos. Els animals van poder estrenar l’espai, que compta amb diversos elements perquè puguin jugar. També compta amb bancs, papereres, arbres i fins i tot amb una font perquè els animals puguin veure aigua.

L’espai s’ha habilitat a tocar del centre de la vila, passat el pont de la via del tren direcció Prenafeta. S’hi accedeix per un passatge que hi ha tot just passat el pont. És un espai gran, proper al poble, i que permetrà als animals córrer sense perill.

L’objectiu és afavorir la convivència dels veïns i dels gossos. Des de l’Ajuntament s’ha demanat, però, que no es converteixi només en una zona perquè els animals facin les seves necessitats. El regidor de medi ambient, Joan Casellas, ha explicat que «volem fugir de la idea d’un pipi-can, volem que sigui un espai net i d’esbarjo per als animals».

L’associacio Montblanc Gat i Gos va participar dissabte en l’estrena del parc, fent diverses activitats d’habilitat amb els gossos. També van muntar una parada per donar a conèixer la seva feina i els serveis que ofereixen.

Aquesta era una demanada de molts veïns des de feia anys, i amb aquest espai d’esbarjo l’Ajuntament espera que es pugui complir aquesta necessitat. L’àrea tindrà un horari d’obertura i tancament, i a l’entrada s’advertirà de que els amos dels animals han de cuidar de l’espai i recollir els excrements dels gossos. L’espai, a més, no ha necessitat d’una gran inversió perquè bona part del parc ja estava ballat.