“Érem enginyers de les joguines, no teníem res, era la postguerra”, expressa Josep Maillo, impulsor de la nova exposició que acull la Llar de Jubilats de l’Espluga. La mostra recull una quarantena d’artefactes fets per Maillo inspirats en les joguines que ell, com d’altres nens i nenes, van haver de crear per divertir-se en temps de postguerra.

L’Associació de Jubilats de l’Espluga inaugurarà aquest divendres a les 7 de la tarda l’exposició. La col·lecció de joguines, titulada “La il·lusió d’un infant davant un joc”, es pot veure a la 3a planta de la seu social de l’associació a la plaça de l’Església i es podrà visitar els matins, de dilluns a divendres, d’11,30 h a 13 h i a les tardes hores convingudes.

Josep Maillo considera que moltes persones es podran sentir identificades amb les creacions que s’exposen. Per a les generacions més joves, la mostra podrà ser el testimoni d’uns temps en què els infants havien d’esprémer l’enginy per poder tenir objectes per a jugar davant la falta de recursos. La mostra ja es va exposar fa uns anys al Casal de l’Espluga.

 ENTREVISTA a Josep Maillo, impulsor de l’exposició “La il·lusió d’un infant davant un joc”