El PDeCAT ja té cap de llista per a les eleccions municipals de l’any 2019. L’assemblea del partit va escollir aquest dimarts Marc Vinya per àmplia majoria per encapçalar el projecte del PDeCAT de cara a les properes eleccions.

Marc Vinya és actualment regidor a l’Ajuntament de Montblanc i cap comarcal del PDeCAT, i a les passades eleccions ocupava el número 2 de la llista. Vinya va superar en vots a Cesc Viñas, l’actual número 1, que no va poder revalidar la seva condició de cap de llista. Ells dos van ser els únics candidats que es van presentar a les primàries del partit. D’aquesta manera, el PDeCAT ha estat el primer partit a donar el tret de sortida a la cursa electoral per als propers comicis locals.

L’any 2015 el partit, immers en una profunda renovació, va aconseguir dos regidors amb Cesc Viñas al capdavant de la llista. Ahir els membres del partit li van voler agrair «la valentia» que va tenir. Ara, tres anys després, el PDeCAT ha aconseguit una estructura de partit a Montblanc i a la comarca i esperen que això, i el fet d’haver començat a treballar un any abans, els ajudi a tenir millors resultats. Marc Vinya destaca que «el gran repte que tenim és presentar un projecte nou, obert, més enllà del partit, per aconseguir un projecte de futur engrescador». De fet, Vinya afegia que «l’objectiu és l’alcaldia, som força de govern i si sortim al camp és per guanyar el partit».

ÀUDIO: El cap de llista, Marc Vinya, destaca el repte del partit

D’altra banda, encara no està clar si es presentaran sota les sigles del PDeCAT o aprofitaran els bons resultats que Junts per Catalunya va obtenir a Montblanc a les eleccions del 21 de desembre. «JxCAT ha estat un bon instrument i crec que a les municipals és una bona opció», explica.

ÀUDIO: Marc Vinya apunta que l’objectiu és l’alcaldia