L’Espluga FM Ràdio incrementarà la seva aposta audiovisual a través de la televisió pública del Camp de Tarragona

El Consell d’Administració del Consorci de la Televisió Pública del Camp de Tarragona TACOALT ha aprovat aquest dimarts la incorporació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí al projecte del canal de televisió TAC12 de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès. Ara ho hauran de ratificar, si es dona el cas, els Plens Municipals de tots els ajuntaments consorciats.

L’Espluga es convertirà d’aquesta manera en el novè municipi en sumar-se al canal de televisió territorial que l’any 2009 van crear els principals municipis de les tres comarques: Montblanc, Valls, Tarragona, Vila-seca, Salou, Torredembarra i Constantí, seguit d’Altafulla i ara, l’Espluga de Francolí.

La televisió local pública dels principals municipis de la Conca, l’Alt Camp i el Tarragonès es va crear per unir sinèrgies davant el nou panorama de la TDT que obria portes al naixement de noves iniciatives audiovisuals al territori. En el cas de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc va apostar per sumar-se des del principi al projecte global d’un canal públic per tres comarques del Camp de Tarragona, del qual n’ha format part des dels seus inicis.

Ara, per tal d’afavorir una millor cobertura informativa per la Conca de Barberà, l’Ajuntament de l’Espluga ha decidit sumar-se al Consorci de TAC12 completant així el projecte audiovisual de l’Espluga, impulsat en els últims anys per l’Espluga FM Ràdio a través de l’emissora municipal que amb la col·laboració de l’equip agrupat ara a l’Espluga Audiovisual ha esdevingut una mitjà multiplataforma que ofereix a través dels mitjans tradicionals i els digitals continguts audiovisuals sobre l’Espluga i la Conca amb el format de programes i espais radiofònics però també en format televisiu i fotogràfic.

A partir d’ara, les notícies de l’Espluga de Francolí es cobriran en format televisiu pels informatius de TAC12, i els programes de la televisió pública del Camp de Tarragona ampliaran els continguts sobre l’Espluga de Francolí. Es cobriran els principals esdeveniments i se n’oferiran retransmissions en directe o reportatges en diferit. Des del consistori espluguí, tant l’equip de govern com l’oposició celebren l’adhesió del municipi al consorci televisiu confiant que representarà una major projecció de la vila.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, considera que s’ampliarà l’àmbit de difusió del municipi

ÀUDIO: Josep M. Vidal, regidor de SOM Espluga, celebra l’aposta televisiva

D’altra banda, el president del Consorci de la Televisió Pública del Camp de Tarragona, Eduard Rovira, considera que la incorporació de l’Espluga a TAC12 reforçarà el mitjà de comunicació perquè tindrà major influència a la Conca de Barberà i, a més a més, assegurà que l’Espluga de Francolí guanyarà visibilitat. En la mateixa línia, el director de TAC12, Xavier Abelló, ha destacat la funció vertebradora de la televisió al Camp de Tarragona i considera que és un bon vehicle de difusió per als municipis implicats.

ÀUDIO: Eduard Rovira, president de TACOALT, considera que amb TAC12 l’Espluga guanyarà projecció

ÀUDIO: Xavier Abelló, director de TAC12, destaca les fortaleses de la televisió pública del Camp de Tarragona