La celebració, aquest dimarts 13 de febrer, del Dia Mundial de la Ràdio, coincideix amb l’estrena que l’Espluga Audiovisual va fer just fa un any dels nous estudis de l’Espluga FM Ràdio, pocs dies després de la signatura de l’acord per la reobertura de la ràdio municipal espluguina. El 4 de març del 2017, l’EFMR va iniciar una nova etapa amb la inauguració d’aquests estudis i la represa de la programació. La reobertura va ser possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de l’Espluga i la nova Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local Espluga Audiovisual, que agrupa els col·laboradors i aficionats a la ràdio, la comunicació i l’audiovisual. Des de llavors fins ara, l’entitat privada sense ànim de lucre ja suma una vintena de propostes diferents per l’Espluga FM Ràdio.

El dia Mundial de la Ràdio a l'Espluga FM Ràdio. (Foto: Josep Morató)
El dia Mundial de la Ràdio a l’Espluga FM Ràdio, l’any 2017. (Foto: Josep Morató)

Una desena de programes musicals

Els membres de l’Espluga Audiovisual, com a Associació Cultural participen a hores d’ara en 9 propostes musicals diverses que s’emeten per l’Espluga FM Ràdio, d’estils tant variats com la música clàssica (Tast de Clàssica), el rock (Un altre programa de música), el pop (La Clau del Pop) o la música electrònica (Electro EFMR i Factoria 90). També hi ha espai per la música educativa (El Sorollari) i el remember (Música a la Carta, Ara i Sempre i Passeig Musical). Pel que fa a la música electrònica, els principals Dj’s de la Conca ofereixen cada divendres sessions exclusives per l’EFMR.

Magazins, programes d’idiomes, de cultura i d’entrevistes

A més, l’Espluga Audiovisual col·labora en 7 propostes culturals per l’Espluga FM Ràdio, com el magazín Inquiets, els programes d’anglès Excuse Me o Story Time, de cultura popular com Terra de Festa, espais d’entrevistes i tertúlies socials com Persones que eduquen, El Pedrís i Entre vins i fogons. L’entitat comunicació també és part activa en quatre propostes dels Serveis Informatius, com l’Informatiu Cap de Setmana i l’Infoesport de la Conca de Barberà, coproduïts amb Ràdio Montblanc i l’EFMR, a més de l’Ajuntament a Casa o la Tertúlia del Diumenge.

A banda de totes aquestes propostes fetes amb la col·laboració de l’Espluga Audiovisual, l’Espluga FM Ràdio produeix l’Informatiu Diari, la retransmissió del Ple Municipal i el programa setmanal de propostes culturals i socials Punt de Mira, conjuntament amb Ràdio Montblanc.