La ZER Conca i la ZER Poblet, escoles rurals de la Conca de Barberà, han celebrat aquest dimarts 13 de febrer el Dia Mundial de la Ràdio al costat de les dues emissores de la comarca. L’Escola Antoni Tous de Pira ha estat l’escenari d’una jornada que ha arrancat amb l’enregistrament d’unes falques sobre patrimoni de la Conca de Barberà i que ha acabat amb un programa especial sobre el funcionament de les ZER.

Els alumnes de cicle mitjà i superior de la ZER Conca han aprofitat el Dia Mundial de la Ràdio per gravar a Pira uns textos sobre el patrimoni material i cultural de la comarca. Uns treballs que els nens i nenes han redactat al llarg del darrer mes i que aquest dimarts han hagut de locutar davant del micròfon. El projecte no acaba aquí perquè ara s’editaran les falques i s’emetran a les dues emissores de la Conca.  Els alumnes també han fet l’aproximació a la ràdio amb un taller explicatiu de l’evolució del mitjà de comunicació en l’era digital i sobre com fer una notícia multimèdia.

Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio han estat part activa de la proposta, ja que els periodistes Josep Ardila i Gerard Bosch han col·laborat amb les activitats. A més a més, les dues emissores han aprofitat el Dia Mundial de la Ràdio per plasmar en un programa especial els projectes de la ZER Conca i la ZER Poblet. En el programa hi ha participat Ester Bové, directora de la ZER Conca; Anna Capdevila, directora de la ZER Poblet; Tere Torres, professora de la ZER Conca; Josep Rodríguez, alcalde de Pira, i Enric Capdevila, alcalde de Solivella.

ESCOLTA EL PROGRAMA ESPECIAL