La comparsa “Els Picapolls” amb el vaixell viking ha guanyat el premi a la millor carrossa del 36è Carnaval de l’Espluga. Els joves han rebut el reconeixement de 300 euros aquest dimarts durant l’acte d’enterrament de la Reina Carnestoltes.

Enguany s’ha introduït més dotació econòmica i un tercer premi per a les carrosses, la carrossa de la comparsa “Ja ho sap tothom” ha aconseguit els 200 euros del segon premi, mentre que el tercer premi de 100 euros ha estat per als “Jo que sé enguany descansen”.

Aquest dimarts també s’ha fet entrega dels premis de 140 euros per a les 10 millors comparses. “Entre amics i parents”, “Asteroide E-155”, “Euskal Runa”, “Els de la flor al cul”, “Els Picapolls”, “Els jo que sé aquest any descansen”, “Els de la Bòvila”, “Be water my friend”, “Ja ho sap tothom” i “Som de por” ha rebut un d’aquests premis.

El carnestoltes del 2019, de la mà voluntària d’Entre amics i parents

En l’enterrament de la sardina també s’havia de sortejar la comparsa que l’any vinent farà el carnestoltes, però “Entre amics i parents”, guanyadors de la desfilada de disfresses, s’han proposat de forma voluntària per encarregar-se de la confecció del protagonista del 37è Carnaval de l’Espluga. D’altra banda, el testament del 2019, això sí per sorteig, estarà elaborat per la comparsa “Euskal Runa”.

Aquest dimarts també s’ha celebrat la desfilada infantil a la Residència Jaume I i, a continuació, els actes s’han succeït a la plaça de l’Església amb l’animació de Ramon Caballol. S’ha repartit l’escudella i s’han incinerat les despulles de la 36a Reina Carnestoltes de l’Espluga, enguany sense la presència de ploraneres. Tot seguit, la comparsa “Els Picapolls” ha llegit el testament i també s’ha sortejat el pernil de la revista El Ratolí.

Descarrega’t el testament de la 36a Carnestoltes