L’Ajuntament de Montblanc estrenarà, aquest proper dissabte 17 de febrer, una nova zona d’esbarjo per a gossos. Es tracta d’un espai de 1.200 metres quadrats, tancat, que permetrà als animals córrer i jugar sense perill de ser atropellats o patir qualsevol accident.

L’espai s’ha habilitat a tocar del centre de la vila, passat el pont de la via del tren direcció Prenafeta. S’hi accedeix per un passatge que hi ha tot just passat el pont, a tocar dels Aluminis Maver. És un espai gran, proper al poble, i que permetrà als animals córrer sense perill.

L’objectiu és afavorir la convivència dels veïns i dels gossos. Des de l’Ajuntament s’ha demanat, però, que no es converteixi només en una zona perquè els animals facin les seves necessitats. El regidor de medi ambient, Joan Casellas, ha explicat que «volem fugir de la idea d’un pipicà volem que sigui un espai net i d’esbarjo per als animals».

ÀUDIO: El regidor de medi ambient, Joan Casellas, explica la inciativa

L’espai compta amb bancs, papereres, arbres, diversos elements perquè els gossos puguin jugar i córrer, i fins i tot s’hi ha instal·lat una font perquè els gossos puguin veure aigua. Aquest dissabte 17 de febrer es farà la inauguració, amb la participació de l’associació Montblanc Gat i Gos. Lorena Clota, de l’entitat, explica que «dissabte posarem una parada solidària i una de les membres de l’entitat farà una demostració d’habilitats amb els gossos». Des de l’associació veuen amb bon ulls aquesta iniciativa, assegurant que «era necessari tenir un espai on els gossos puguin jugar lliurement, sense cap perill».

ÀUDIO: Lorena Clota, de l’Associació Montblanc Gat i Gos, valora la creació del nou espai

Aquesta era una demanada de molts veïns des de feia anys, i amb aquest espai d’esbarjo l’Ajuntament espera que es pugui complir aquesta necessitat. L’àrea tindrà un horari d’obertura i tancament, i a l’entrada s’advertirà de que els amos dels animals han de cuidar de l’espai i recollir els excrements dels gossos. L’espai, a més, no ha necessitat d’una gran inversió perquè bona part del parc ja estava ballat.