(Foto: Facebook Embragània Montblanc)

El Carnaval de Montblanc ha comptat enguany amb l’entrada de la “legió espanyola” al municipi, una estampa que s’ha projectat a l’exterior de la comarca a través de les xarxes socials i el ressò d’alguns mitjans de comunicació.

La comparsa “Embragània”, formada per una cinquantena de persones, va parodiar la força militar espanyola com a resposta a l’actual moment polític que viu Catalunya. La recreació, amb un gran carro de combat amb el 155 inscrit, els va valdre el primer premi del carnaval montblanquí de 1.000 euros i també els 300 euros del premi Aviram Moix a la desfilada més original a Sant Francesc. La colla anava vestida de legionaris i portaven banderes espanyoles, un parapent, un sidecar i, fins tot, la cabra de la legió. D’altra banda, els integrants també duen llacets grocs.

A més a més, un vídeo de la comparsa desfilant pels carrers de Montblanc ha superat fronteres i ja acumula més de 290.000 reproduccions a Facebook. La instantània ha circulat per les xarxes socials tant com una paròdia a la legió espanyola o com un homenatge, sovint fora de context. El gran ressò del vídeo també s’ha fet un espai en alguns mitjans de comunicació, com per exemple la secció de l’ABC a Sevilla, La Vanguardia, el Diari de Tarragona o Nació Digital, entre d’altres. L’Espluga FM Ràdio s’ha posat en contacte amb “Embragània”, però la comparsa no ha volgut fer declaracions.

La trajectòria d’Embragània no acaba aquí, perquè ara els joves han posat a la venda el carro de guerra a Wallapop per 3.500 euros.