El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres va aprovar una despesa per als propers tres anys per la compra d’immobles i parcel·les al voltant del Pont Vell. D’una banda, es va aprovar una despesa de 300.000 euros, a repartir en tres anys fins al 2020 a raó de 100.000 euros l’any per la compra de l’immoble 26/28 del carrer Raval de Santa Anna. L’objectiu del consistori és tirar a terra l’edifici per convertir-ho en zona verda.

D’altra banda, també es va aprovar una despesa de 180.000 euros per als tres anys vinents, a raó de 60.000 euros l’any, per la compra de la parcel·la on es troba l’antiga bòbila. En aquí, l’Ajuntament vol recuperar l’edifici industrial per fer-hi un equipament cultural i també convertir l’entorn en zona verda.

En total la despesa fins al 2020 serà de 480.000 euros i tot plegat forma part del projecte de millora de l’entorn del Pont Vell. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PDeCAT i el vot contrari de la FIC i la CUP.

Des de la FiC, Toni Gutiérrez mostrava novament la seva disconformitat amb la compra d’immobles assegurant que “creiem que hi ha despeses més prioritàries a Montblanc, i encara menys si aquestes inversions es fan afectant el pressupost dels dos anys vinents”.

Cesc Viñas, del PDeCAT, assegurava que “vam votar a favor de la modificació inicial del pla general al darrer ple, però creiem que abans de fer res s’ha de fer un projecte que encara no està fet. Creiem que es podria haver fet en dos anys i no en tres, i també creiem que el preu és desorbitat”. Des de la CUP, Roger Sosa assegurava que “creiem que és una zona amb potencial, però és un projecte que s’està improvisant”.

L’alcalde, Josep Andreu, destacava que “ja sabem cap a on anem, després haurem de detallar el projecte, però tenim clar cap a on volem anar, perquè abans la zona tenia edificació i ara l’estem transformant en zona verda, ja sabem el que estem plantejant”. Andreu també es va mostrar sorprès per l’actitud d’alguns partits “criticant el projecte, quan el que estem fent és crear zones verdes i, per tant, mirar pel medi ambient. Alguns partits progressistes que defensen el medi ambient ho haurien d’aplaudir i no votar-ho en contra”.