La Setmana Gran Espluguina ha donat el tret de sortida aquest divendres amb “el Txupinazo” de la comparsa Euskal Runa. Desenes de persones s’han congregat a la plaça de la Vila per veure aquest acte previ a la Rua de les Mil Disfresses de l’Espluga que aquesta comparsa ha organitzat en honor a “Sant Runín”.

L’esclat del coet ha iniciat aquest vespre la festa basca amb demostracions folklòriques, d’esports tradicionals i ha acabat amb l’Encierro de Sant Runín. Abans del Txupinazo, “Ferran Andetxaga” ha fet el pregó oficial de la festa gran.  L’acte també ha comptat amb la participació de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga i la colla infantil del Ball de Bastons del municipi. Tampoc s’ho ha perdut la 36a Reina Carnestoltes de l’Espluga.

Amb l’espectacle humorístic i festiu, els Euskal Runa s’han posat el públic a la butxaca. Per acabar-ho d’arrodonir, la comparsa ha vengut pintxos i sidra. Un any més, petits i grans han gaudit d’aquesta proposta que ja s’ha fet un lloc en el carnaval espluguí.

GALERIA D’IMATGES