Foto CC: Viajar24h

El Txupinazo d’inici de la Setmana Gran Espluguina és l’acte previ a la Rua de les Mil Disfresses que enguany celebrarà  la comparsa Euskal Runa.

La proposta començarà a dos quarts de vuit del vespre d’aquest divendres a la plaça de la Vila de l’Espluga i comptarà amb la participació d’entitats de l’Espluga, demostracions folklòriques i espectacles diversos. L’acte arrancarà amb el Txupinazo i el pregó a càrrec de “Ferran Andetxaga”. També hi haurà salt de festes amb l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga i l’agermanament amb la colla infantil del Ball de Bastons del municipi.

La comparsa Euskal Runa també farà una demostració d’esports tradicionals bascos i acabarà amb l’Encierro de Sant Runín. Finalment, l’organització ha assegurat que “no faltaran els pintxos i els zuritos”.

Aquest acte previ de la comparsa “Runa” ja s’ha consolidat en el calendari del carnaval espluguí. Per exemple, l’any passat es va celebrar al Teatre del Casal el debat electoral entre Donald Trump i Hillary Clinton o, el 2016, l’estrena del remake a l’espluguina de la pel·lícula de Star Wars.