La represa de l’Escola de Gralla de l’Espluga comptarà amb la participació de vuit alumnes que faran una formació musical amb l’objectiu d’integrar-se en el grup de grallers.

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans ha celebrat aquest diumenge la reunió informativa de l’Escola de Gralla que es reobre enguany per tal de sumar nous integrants que puguin preservar la continuïtat i el relleu de l’associació.

Les sessions començaran el 14 de febrer es faran els dimecres de 7 a 8 de la tarda a la Sala Llucià Navarro del Casal a càrrec del mestre graller Oriol Olivé que ja es va fer càrrec de la formació del grup el curs passat. La responsable del Grup de Grallers, Rosa Garrell, ha valorat positivament que l’Escola de Gralla pugui arrancar amb vuit alumnes i, a més, ha exposat que són persones ja vinculades amb la colla gegantera.

ÀUDIO: Rosa Garrell, responsable del grup de Grallers, valora la reobertura de l’escola

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes. L’entitat vetlla per la cultura popular i la música tradicional a l’Espluga de Francolí des del 1992.