Aquest 2018 la Rua de les Mil Disfresses estarà formada per més comparses que l’any passat. En total, s’han inscrit 27 grups, dos més que en l’anterior edició i es disfressaran 652 persones, 6 més que el 2017.

Lluny de recuperar el miler de participants, com anuncia el lema de la rua espluguina, el carnaval d’enguany repunta pel que fa al nombre de comparses. Les inscripcions ja estan tancades i ara els grups treballen per ultimar les disfresses, les carrosses i els complements, mentre que la Comissió Cívica del Carnaval celebrarà aquesta nit, a dos quarts de 10, l’última reunió prèvia, que tindrà lloc a la Sala Llucià Navarro del Casal.

Aquest 2018 la Rua de les Mil Disfresses estrenarà un nou repartiment dels premis que dóna més valor a les carrosses incorporant tres premis, de 300, 200 i 100 euros.  Es mantenen els premis de 140 euros a les 10 millors comparses, mentre que la quantitat econòmica que es repartirà a la desfilada de disfresses del pavelló del Casal serà menor. En total hi haurà sis premis: el primer de 800 euros, el segon de 650 euros, el tercer de 500 euros, el quart de 400 euros, el cinquè de 300 euros i el sisè rebrà 200 euros.

La 36a reina del Carnestoltes ja s’ha donat a conèixer a través de les xarxes socials i arribarà al municipi dijous, segons ha anunciat al seu perfil públic.  Tot i que al programa d’actes s’especifica que l’arribada serà divendres, finalment la reina Carnestoltes arribarà a la plaça de la Vila a les 8 del vespre del dijous i recorrerà alguns carrers del municipi. Divendres participarà en les festes de carnaval dels centres escolars. Com és habitual, la festa començarà el Dijous Gras amb les activitats de les escoles i divendres amb l’entrada de la carnestoltes a la vila i la visita als centres escolars.