La companyia de telecomunicacions MÁSMOVIL desplegarà la xarxa de fibra òptica a l’Espluga en els propers mesos i preveu oferir el servei d’internet d’alta velocitat a principis d’estiu.

El regidor de Comunicació de l’Espluga, Jordi Torre, va explicar en el Ple Municipal d’aquest gener que el consitori ha rebut l’interès de MÁSMOVIL per fer arribar la fibra òptica al municipi. L’empresa ja va presentar un avantprojecte al consistori i en les properes setmanes està previst que iniciïn una campanya de promoció porta a porta per explicar la implementació del projecte i l’opció per als particulars per donar-s’hi d’alta.

ÀUDIO: Jordi Torre exposa l’inerès de MÁSMÓVIL per fer arribar la fibra òptica

Másmóvil aprofitaria les infraestructures físiques existents al municipi, propietat de Telefònica, i farà arribar la connexió amb la fibra òptica a l’Espluga i desplegarà el cablejat pels carrers de la vila. MÁSMOVIL és la marca comercial de Másmovil Telecom 3.0, una operadora independent fundada a Barcelona el 2006 i amb seu social a Alcobendas. L’empresa que va començar l’activitat el 2008 manté un acord de col·laboració amb Orange per operar sota la seva xarxa.

ÀUDIO: Jordi Torre exposa que l’operadora engegarà una campanya de promoció

L’Espluga encara no disposa de fibra òptica, tot i que el passat mes de juny Aspiwifi S.L. va instal·lar a la Conca els seus repetidors per oferir banda ampla per radiofreqüència.  L’operadora Aspwifi ofereix solucions de connectivitat de banda ampla a l’entorn rural amb prestacions similars a la fibra òptica.