El temporal de precipitacions de les darreres hores ha estat en forma de neu en les cotes més altes de la Conca de Barberà. Els punts més elevats de les Muntanyes de Prades han despertat enfarinats aquest dilluns, com per exemple el Tossal de la Baltassana (1.203 m), Rojals (985 m) o la Casa Forsatal de la Pena (881 m).

El punt amb més acumulació de neu és el Tossal de la Baltassana on ha continuat nevant aquest migdia i el gruix és ja de gairebé 10 centímetres. De fet, ha seguit nevant a les Muntanyes de Prades per sobre dels 900 metres, per exemple al municipi de Prades la precipitació ha estat en forma de neu a partir de les 12 del migdia.

Fotografies de les càmeres de Meteoprades: 

A la resta de la comarca la protagonista ha estat la pluja. La precipitació acomulada a l’Espluga de Francolí des del dissabte és de 72,2 litres per metre quadrat, 47,1 només aquest dilluns, segons l’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya a les 15 h. A l’Espluga la temperatura mínima d’aquesta matinada de dilluns ha estat de 2,4 °C. D’altra banda,  a Santa Coloma de Queralt s’han registrat aquest dilluns 29,8 litres per metre quadrat i a Blancafort 30,5 litres.