El consistori de l’Espluga ha aprovat aquest dijous el projecte per equipar el camp de futbol municipal amb gespa artificial. Les obres suposaran una inversió de 499.920,78 euros i també s’inclou un annex de millores de 139.649,57 euros.

El projecte ha estat redactat pels tècnics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i es va votar aquest dijous en el Ple Municipal corresponent al mes de gener. El punt va entrar en l’ordre del dia per urgència, ja que l’equip de govern volia aprovar el projecte per avançar els terminis i assegurar-se que l’obra pugui estar llesta per l’inici de la temporada vinent. Un fet que Som Espluga va lamentar perquè consideren que un projecte d’aquestes dimensions s’ha d’analitzar a fons. Tot i això, la formació va exposar que hi votava en a favor per no encallar els tràmits.

Les obres inclouen la instal·lació de la gespa artificial i el sistema de rec i de recollida d’aigües, uns treballs que tindran un termini d’execució estimat de dos mesos i mig.  El projecte també inclou un annex de millores, com per exemple l’ampliació de les grades i la instal·lació de seients, el canvi de l’enllumenat a la tecnologia LED i l’ampliació de la caseta de control d’aigües. La nova gespa artificial es preveu que pugui tenir una vida d’uns 10 o 15 anys, tot i que depèn de l’ús que se’n faci.

Som Espluga va interessar-se pel consum d’aigua de la nova instal·lació i per l’existència d’un sistema de reutilització d’aquesta. Joan Amigó, regidor de serveis municipals, va considerar que el sistema de rec no hauria de comprometre l’abastiment d’aigua al municipi i remarcava que els mesos amb més secs acostumen a ser els de l’estiu i coincideix, per tant, amb l’activitat més baixa dels equips de futbol. Amigó expressava que el sistema de reutilització d’aigües es va descartar perquè la inversió era molt costosa i l’Ajuntament no la podia assumir, però assegura que les instal·lacions permetran que en un futur es pugui incorporar aquest sistema.