L’Espluga viurà del 8 al 13 de febrer el 36è Carnaval, enguany amb un nou repartiment de premis. En aquesta edició s’incrementen els reconeixements de les carrosses i es rebaixen les quantitats dels premis de la passarel·la amb l’objectiu de potenciar la Rua de les Mil Disfresses.

D’aquesta manera, la millor carrossa rebrà un premi de 300 euros, mentre que la segona i la tercera rebran 200 i 100 euros, respectivament. Pel que fa a la rua, es mantenen també els premis de 140 euros a les 10 millors comparses, mentre que la quantitat econòmica que es repartirà a la desfilada de disfresses del pavelló del Casal serà menor. En total hi haurà sis premis: el primer de 800 euros, el segon de 650 euros, el tercer de 500 euros, el quart de 400 euros, el cinquè de 300 euros i el sisè rebrà 200 euros.

ÀUDIO: Ferran Lozano, membre de la Comissió Cívica del Carnaval, explica el nou repartiment de premis

El cartell del 36è Carnaval de l’Espluga ha estat il·lustrat per Adrian Salguero i Anna Solà. El disseny incorpora la figura del Carnestoltes com a element central, però enllaça amb la tradició de la Vella Quaresma, ja que el personatge té tres cames i tres braços. Després de la presentació del cartell s’han obert les inscripcions per participar a la rua i a la desfilada de disfresses. Les comparses es poden apuntar al Carnaval espluguí fins al dimarts 6 de febrer a l’Ajuntament de l’Espluga. A l’Oficina de Turisme es podran comprar els tiquets per al sopar fins al dijous 8 de febrer.

ÀUDIO Jordi Torre, membre de la Comissió Cívica del Carnaval, detalla el significat del cartell

L’Espluga espera l’arribada de la reina Carnestoltes

D’altra banda, l’Espluga tindrà aquest 2018 una reina Carnestoltes. La protagonista del 36è Carnaval de l’Espluga ja s’ha donat a conèixer mitjançant les Xarxes Socials i ja prepara la seva arribada al municipi. Com és habitual, la festa començarà el Dijous Gras amb les activitats de les escoles i divendres amb l’entrada de la carnestoltes a la vila i la visita als centres escolars.

Un dels actes que ja s’ha fet un espai entre la programació del Carnaval de l’Espluga és el de la comparsa Runa’s i enguany repetiran amb un nou esdeveniment el divendres a la plaça de la Vila a partir de les 8 del vespre que implicarà diverses entitats del municipi, però la comparsa encara no n’ha revelat més detalls i, aquesta vegada, la temàtica és una incògnita.

ÀUDIO: Òscar Palau, integrant de la comparsa Runa’s, assegura que celebraran un acte previ

El plat fort del Carnaval arribarà dissabte amb la Rua de les Mil Disfresses que començarà des de l’Urbanització Carreras a dos quarts de 7 de la tarda amb el recorregut dels darrers anys i acabarà a la plaça Montserrat Canals. A les 9 del vespre començarà el sopar al Pavelló del Casal i al voltant de les 12 de la nit començarà la desfilada de disfresses. La nit seguirà al mateix espai amb la música de DJ Moya.

En aquesta 36a edició es repetirà el carnaval infantil diumenge al Pavelló del Casal amb l’espectacle «Dia genial» i el repartiment de coca amb xocolata desfeta.

La reina Carnestoltes viurà les seves darreres hores dimarts amb la celebració de l’enterrament de la sardina. Poques hores abans del seu comiat, a les 6 de la tarda, visitarà la Residència Jaume I. A dos quarts de 7, a la plaça de l’Església serà l’hora de l’escudella i, a continuació, es llegirà el testament i les últimes voluntats de la carnestoltes i s’incineraran les seves despulles. El punt final del 36è Carnaval de l’Espluga es posarà amb el sopar de comparses al Bar del Casal a base de «Jo Poso».

PROGRAMA D’ACTES