El vimbodinenc Jordi Farré ja ha completat el Dakar 2018 com a mecànic de l’equip XraidsFarré ha complert el somni de participar en el que és considerat el ral·li més dur del món i espera poder repetir l’experiència l’any vinent si sorgeix de nou l’oportunitat.

Després del seu retorn de Sud Amèrica, Jordi Farré ha passat aquest dissabte pel micròfon de l’EFMR on ha valorat positivament el seu pas pel Dakar. Durant els 14 dies de la prova, el vimbodinenc ha seguit el pas dels 4 pilots que assistia com a mecànic, revisant la moto i solucionant les avaries, unes tasques que també va fer els dies previs durant les verificacions tècniques. Malgrat dormir poc, Farré assegura que ha portat bé el cansament i que ha notat la fatiga una vegada finalitzat el ral·li.

Un dels altres obstacles amb què va topar Jordi Farré va ser el mal d’altura que va notar a Bolívia a causa de les altes altituds del país. Tot i això, aquestes contrades són les que van sorprendre més al mecànic de la Conca perquè ha manifestat que era realment caòtic circular per l’interior dels pobles bolivians i constata que és on va detectar més diferències econòmiques i socials. Farré també ha destacat el contrast dels paisatges de Perú, Bolívia i Argentina.

Farré havia de preparar les motos de 4 pilots entre els quals hi havia Chus Pura, 8 cops campió de ral·lis d’Espanya i campió l’any 1994 del campionat del món. El pilot espanyol va haver d’abandonar a la segona etapa del raid per culpa d’una forta caiguda que li va colpejar la clavícula. En total l’equip Xraid portava 9 pilots de motos que 5 d’ells van superar la duresa del Ral·li Dakar.

Farré va emprendre el viatge cap a Sud-amèrica l’1 de gener per preparar tot el material dels pilots i les motocicletes. Els primers dies van deixar enllestides les motos amb els sistemes de navegació. El 6 de gener començava la 40a edició del Dakar on després de 14 etapes i més 8500 km per a les motos els equips acabaven a Córdoba (Argentina).

“Coneixia a molta gent, el boca a boca, i l’empresa a on treballo era client de l’empresa Xraid i em van dir si hi volia anar” ha explicat Jordi Farré al programa Infoesport sobre l’oportunitat de participar al Dakar. Farré ha obert la porta a futures participacions al Dakar, si torna a sorgir l’ocasió.

Pots recuperar l’entrevista del programa INFOESPORT: