L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, és el batlle de la Conca de Barberà amb la retribució més alta, el 2016 va cobrar 27.143,72 euros per una dedicació parcial. Les dades del portal de transparència d’Hisenda, que ha publicat el diari Nova Conca, situen el sou mitjà dels alcaldes de la comarca en 7.883,82 euros.

El segon alcalde de la comarca amb la retribució més elevada és el de Llorac, Santiago Trilla, amb 16.571,83 euros per la seva dedicació parcial. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, sense dedicació al consistori va percebre 15.604,15 euros.

David Rovira recorda que la retribució dels regidors va ser aprovada en el Ple Municipal i que la seva se situa en els 25.000 euros anuals. Rovira considera que en el cas de Montblanc el cost de l’alcalde és superior perquè Josep Andreu té un càrrec de confiança que complementa les seves funcions i, per tant, la suma dels dos sous és més alta.

El grup de l’oposició al consistori espluguí, Som Espluga, resta importància a la quantitat econòmica perquè és la que es va aprovar en l’inici de la legislatura, però insisteix en el fet  que es publiquin les retribucions junt amb les agendes de tots els regidors. De fet, Som Espluga ha presentat ja dues mocions amb aquest objectiu i han estat rebutjades per l’equip de govern que manté que no faran públiques les seves agendes.