5 anys després de la reducció de la major part de l’activitat i coincidint amb els 60 anys de la seva creació, la Cooperativa Comarcal de Consum de la Conca ha tornat a sorgir dels records aquest cap de setmana de Fira a l’exposició que l’entitat -encara activa com a Panificadora- ha organitzat a la sala polivalent de l’actual Associació de Jubilats, seu de l’antiga Cooperativa.

El diputat Jordi Turull i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, van inaugurar junt amb Josep Amill l’exposició durant els actes d’obertura de la Fira de l’Espluga

L’entitat de consumidors, que va ser pionera a la Conca el 1958, ha recopilat alguns dels principals documents de la història de l’entitat, fotografies, retalls de premsa i elements històrics que narren la trajectòria d’una agrupació que durant dècades ha actuat com a gestora del forn del poble, i també d’un supermercat pioner ubicat a l’edici de la plaça de l’Església. L’edifici de l’entitat va ser cedit el 2013 a l’Ajuntament de l’Espluga per benefici del poble. El consistori va instal·lar-hi part de les oficines d’administració municipal i l’Associació de Jubilats.