El diputat de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha donat el tret de sortida a la 453a edició de la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga tallant la cinta inaugural acompanyat d’autoritats locals i territorials.

El qui va ser conseller de Presidència en l’anterior legislatura ha destacat la solidesa de la Fira de l’Espluga de Francolí per ser una de les més antigues de Catalunya. Turull s’ha declarat aficionat de les fires perquè considera que fan aflorar les potencialitats que té un municipi o una comarca, visibilitzen les entitats que dediquen el seu temps al territori i es converteixen en punt de trobada.

ÀUDIO: Jordi Turull destaca l’antiguetat de la Fira de l’Espluga

Jordi Turull n0 ha deixat de banda l’actual context polític i ha manifestat que seguiran compromesos amb la lluita per la llibertat i la democràcia. “Farem possible al capdavant de les institucions allò que ens ha manat la gent a les urnes”, ha expressat Turull. De fet, la Fira ha arrancat amb diverses referències al procés català, com per exemple símbols i pancartes en suport als polítics empresonats. Jordi Turull ha agraït el coratge i la valentia que se’ls transmet en l’entorn local.

ÀUDIO: Jordi Turull també s’ha referit l’investidura del futur del president de la Generalitat

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, també ha aprofitat l’oportunitat per traslladar el suport del consistori espluguí als polítics catalans empresonats i als qui encara continuen a Brussel·les. “Com a ajuntament intentarem estar sempre al vostre costat, donar el suport que calgui i, per tant, sapigueu que podeu comptar amb nosaltres”, ha conclòs Rovira.

ÀUDIO: David Rovira dóna suport a Turull en el procès català

Jordi Turull, després de visitar la fira, ha signat el llibre de la vila a la sala de plens de l’Antic Hospital. En el mateix espai, s’ha adreçat al públic i, com a obsequi de l’ajuntament, ha rebut el llibre de la reedició de la biografia del cardenal de la pau, Francesc d’A. Vidal i Barraquer, publicada amb motiu del centenari de Mn. Ramon Muntanyola i la breu història de l’Espluga.

La inauguració també ha comptat amb la presència del director de serveis territorials d’agricultura, Àngel Xifré; el president de Consell Comarcal,  Francesc Benet; els regidors de l’Espluga i diversos alcaldes de la Conca. També han acompanyat les autoritats desenes d’espluguins i espluguines que han mostrat interès per dirigirse al conseller.

La 453a Fira de Sant Vicenç ha començat aquest matí de dissabte amb una pluja tímida que no ha impedit la celebració de l’esmorzar popular i l’obertura de les més de 150 paradetes que omplen la plaça de l’Església i el carrer Lluís Carulla. El diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, també ha inaugurat la nova cuina de la Llar de Jubilats de l’Espluga i l’exposició de documents i llibres de la Cooperativa de Consum Panificadora que es pot veure al mateix espai.

2 COMENTARIS

Comments are closed.